Monday, February 2, 2009

Introduction Untuk Memulakan Perbualan




Rata-rata masyarakat Malaysia dewasa ini pernah@sering melakukan aktiviti berchatting tidak kira samada di msn, ym, bearshare, putera faisal dan pelbagai mak nenek kemudahan yang disediakan.
Walaubagaimanapun, somehow jika anda seorang yang peka, adakah anda perasan bahawa setiap kali intro nak kenal org je mesti soalan2 yg same je ditujukan,
For example, " name ape? asal mne? stdy lg ke? x tido lagi? baru on9? mintak no. telefon.. "
Tapi yg paling menggelikan benak hati Beta ialah terdapat segelintir masyarakat yang menggunakan perkataan-perkataan yang hampir unik semata-mata untuk menjadikan aktiviti mereka lebih interesting terutama di kalangan remaja gatal...

Antara contoh perkataan-perkataan tersebut ialah " jewk, pew, mnew, kew "
Dan perkataan tersebut diaplikasikan dalam ayat :
1) watpew tue?
2) sihat kew?
3) stdy kt mne jewk?
4) dok mnew?

Hahahaha, aku yang taip ni pon geli geleman bulu ketiak dibuatnye....setan betol!!! hahaha!!!!

Memang jarang sungguh seseorang itu memulakan aktiviti tersebut dengan bertanyakan perkara-perkara seperti berikut : 
1) mak sihat?
2) sehari berapa kali anda spent quality time dengan family anda?
3) sewaktu pilihanraya, apakah jenisan-jenisan parti yang anda vote?
4) UPSR dulu dapat berapa A?

Lantaran kebosanan tahap Astro Megadarama, daku telah mengambil keputusan untuk menerjah ayat2 baru yang digunakan oleh member2 ku dalam memulakan perbualan.
Berikut merupakan antara ayat-ayat introduction baru yang mungkin anda boleh gunakan sebagai panduan untuk memperbaharui gaya anda berchatting jika anda mula merasakan bahawa cara anda selama ini agak ketinggalan malah membosankan serta menjijikkan
hahaha.....

1) meow meow
2) ding dong, ade orang x kt umah?
3) sayang awk, rindu awk
4) astaghfirullahal azim....cantiknye makhluk ciptaan tuhan ni....bole kenal?
5) woi! ape woi woi? xde name ke!
6) ngeeee~
7) beg duit sy tercicir la, awk ade nmpak x?
8) hai, jom buat lawak
9) anuar! mane ko? kuar skang!hahahaha!

Kesimpulannya, tidak kira apa jenis intro yang anda gunakan sekalipun anda tetap menghiburkan mereka yang berbual dengan anda jika anda seorang yang peramah, tetapi jika anda seorang yang ~shengal~ dan ~sombong~, anda tetap membosankan meskipun ada diberikan tips2 berbual oleh David Letterman sendiri!
Renung-renungkan, selamat beramal~

2 comments:

burungmurai on February 2, 2009 at 11:42 AM said...

kite guna cara lain tau...

tp kite ta ayat2 gatal tu..

xkesah la anuar ke syed farhan suma sm ajewkrgh...

NaD on February 20, 2009 at 2:00 AM said...

hahahahaah!!!!!!
bakpe la gitu gayenye intro...
takot aku nengok...
wuuu...
siyes aku tak jwb msg ko nnt...
ehe

 

ayuh meramaikan blog Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template