Wednesday, February 11, 2009

TIGA HARI DUA MALAM BERSAMA SUPIK



Tanggal 10 Februari 2009 merupakan tarikh keramat bagi insan kerdil sepertiku ekoran lawatan mengejut Ayah Kawasan Damai, Supik(bukan nama sebenar) ke kediaman rasmiku di Republik of Babu ( nama kawasan tidak terdapat dalam peta dunia ) .
Seperti biasa, sebagai tanda menghormati ayah kawasan yang angkuh itu, kami dikerah untuk menjemput beliau di stesen bas dengan menaiki kereta abang iparku, jepto (bukan nama sebenar).
Alhamdulillah perjalanan kami ke stesen bas selama 5 minit berjalan dengan lancar. Setibanya di stesen bas, aku seakan bingung kerana Supik yang dicari tidak kutemui. 
Kutoleh kiri x nampak, kutoleh kanan pon x nampak jgk...pepek giler!!!
Lantaran itu, ku ukirkan sebuah puisi indah bagi menjelaskan situasi aneh yang kutempuh itu...
Supik ko hilang~ 
Di pandangan~
Lalalala~
Andai tertutup~
Tirai Supik~
Lalalalal~
"Hah, tu die! ", teriak The Mueh( bukan nama sebenar). Aku tersentap!
Kujulurkan kepalaku dan  memandang ke luar tingkap.
Kulihat kelibat seseorang yang seakan Supik tersengih dengan gaya2 gampangnya.
"Sah! memang Supiklah tu!", ujar The Mueh secara konfiden lebih.
Aku tercengkeduk seketika kerana Supik kelihatan sudah susut 100 gram.
Mungkin kerana perihal itulah aku sukar untuk mengecam Beliau  pada permulaannya kerana telah hampir tiga purnama aku tidak ketemu beliau.
Setelah selesai bersalam cangkuk dengan beliau, kami pun membawa beliau pulang ke kediaman rasmiku. Jelas sekali lawatan Supik ke Republik of Babu dialu-alukan oleh penghuni tempatan.
Antara yang bertegur sapa Supik secara penuh keikhlasan dan kasih sayang ialah Abang Sam (bukan nama sebenar). Supik merasa bangga... cibai giler!
Supik siap nak follow Abang Sam pegi Gym tu....mcm pantek je Supik!
Antara aktiviti2 yang dilakukan oleh Supik bersama kami ialah membahan rakan2 lama sehingga larut malam.Amboi, bukan main suka lagi Supik......aww!
Seterusnya mengorak langkah ke tanjung karang untuk bermain sukan terkemuka di kalangan remaja masa kini, Futsal.
Kelibat Supik berjaya mencuri tumpuan tatkala seringkali melakukan pelbagai aksi lucah di court futsal. Boleh dikatakan malam itu kami berbangga kerana dapat bersama-sama Supik enjoy bermain futsal di samping mengeluarkan peluh. 
Di akhir perlawanan dapat ku perhatikan bahawa Supik telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 49 gram. Satu pencapaian yang agak memberansangkan. 
Keep up the good work, Supik!!!
Oleh kerana telah larut malam, Supik telah decided untuk menumpang tidur di Republik of Babu. Pada malam berikutnya Supik & rakan2 lamenye Badak Gala dan The Mueh (bukan nama sebenar) telah melakukan aktiviti menggosip sehingga pukul 5 pagi. Antara topik paling hangat diperkatakan ialah tingkah laku Baudoh (bukan nama sebenar) yang gemar post blog sehingga hampir 70 blog yang dipost pada satu hari. Bukan itu sahaja, malahan kesalahan tatabahasa yang dilakukan oleh Baudoh ketika menulis blog juga turut mencuri tumpuan bagi menghiburkan hati Supik dan rakan2 kurang upaya beliau.hahaha
Aku yakin Supik amat berpuashati dengan lawatan beliau kerana kitorg memang fun.
Semoga Supik tidak meninggalkan sial setelah mengadakan lawatan 3 hari 2 malam di Republik of Babu............Selamat Tinggal Supik!

6 comments:

Anonymous said...

harap2 ayah wan akan bg sumbangan kat umah kita semasa kawatan beliau...
ayah wan kt tdo xcomolot kan..?

kikilalat on February 13, 2009 at 10:35 AM said...

apekebende xcomolot tu?
jgn maen2 dgn bahase melayu

Pemburu Impian on February 13, 2009 at 10:50 AM said...

haha.....kawatan tu ape jadah?
baudoh sial u all...haha

Anonymous said...

ayh wan xkasi kite cucuk usb ek kt die?
nape ek?
camne ha?

ab geldofg on February 19, 2009 at 5:02 PM said...

apsal entry yg atas tu aku tk boleh wt komen?...iklan tu kot yg mgganggu



ni komen utk entry atas...

sesat di kampus dosa dan phla bcampur

ab geldofg on February 19, 2009 at 5:02 PM said...

apsal entry yg atas tu aku tk boleh wt komen?...iklan tu kot yg mgganggu



ni komen utk entry atas...

sesat di kampus dosa dan phla bcampur

 

ayuh meramaikan blog Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template